Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Χάρτινες ...γιρλάντες


Οι γιρλάντες δεν είναι μόνο χριστουγεννιάτικες και με κάποιες που θα φτιάξετε από απλό χαρτόνι ή χαρτί, μπορείτε να διακοσμήσετε κάποια σημεία του σπιτιού όλες τις εποχές.

Ο πιο απλός τρόπος για να τις κατασκευάσετε είναι να σχεδιάσετε πάνω σε χαρτόνι ένα οποιοδήποτε σχήμα, να το κόψετε προσεκτικά με ψαλίδι ή κοπίδι και με βάση αυτό το πρώτο αρχικό "πατρόν" να φτιάξετε όσα ίδια σας χρειάζονται σχεδιάζοντας το περίγραμμα του πάνω σε διαφορετικά χαρτόνια ή κάθε είδους χαρτί. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σχήματα στη σειρά από την ανάποδη όψη τους και με τρόπο που να ακουμπούν οι άκρες τους και κολλήστε κατά μήκος, με μια ισχυρή κόλλα, λεπτή κορδέλα ή σπάγγο ή γαζώστε.
Και φυσικά εκτός από τα εντελώς απλά χάρτινα σχήματα, μπορείτε να φτιάξετε γιρλάντες από περισσότερο περίτεχνα λουλούδια, αστέρια ή όποιο άλλο σχέδιο θέλετε, για να διακοσμήσετε συγκεκριμένα αντικείμενα όπως καθρέφτες, το παιδικό δωμάτιo, μια γιρλάντα με σχέδια από φρούτα για την κουζίνα σας κλπ.




Πατρόν
, για κάθε είδους σχήμα, και σχέδιο για να κατασκευάσετε τέτοιου είδους γιρλάντες και συγκεκριμένες οδηγίες θα βρείτε πάρα πολλά στο internet σε sites που ασχολούνται με χάρτινες κατασκευές και δεν είναι καθόλου δύσκολο να τις ακολουθήσετε, η όλη διαδικασία για το φτιάξιμο μιας γιρλάντας είναι μια απλή επανάληψη, αρκεί να μάθετε πως φτιάχνετε το πρώτο λουλούδι, αστέρι, πεταλούδα ή όποιο άλλο σχέδιο κι έχετε μάθει να φτιάχνετε ολόκληρη την γιρλάντα.


Βαλάντης Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου